Olej z pestek arbuza Powiększ do pełnego rozmiaru

Olej z pestek arbuza

Olej z pestek arbuza utrzymuje elastyczność i nawilżenie skóry, daje równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

Więcej szczegółów

Olej z pestek arbuza tłoczony na zimno to produkt naturalny, wypodukowany na obszarach ekologicznych w Uzbekistanie.

Zawiera cenne minerały takie jak cynk i selen a także karoten, tokoferole, witaminy B, C, PP oraz nienasycone kwasy tłuszczowe.

Olej ten ma zastosowanie w kosmetyce oraz do użytku wewnętrznego.

Z uwagi na wyjątkową lekkość i doskonałe wchłanianie jest znakomity dla każdej skóry poczynając od suchej do tłustej, trądzikowej a także dojrzałej. Nawilża, utrzymuje elastyczność, łagodzi podrażnienia.

Wysoka zawartość kwasu oleinowego i linolowego przywraca równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, oraz poprawia metabolizm. Ponadto zawarta w oleju kukurbitacyna ma działanie przeciwpasożytnicze.

Olej można stosować doustnie 3-4 łyżeczki dziennie ok. 30 minut przed jedzeniem. Nie podgrzewać!

Pojemność: 100 ml Producent i importer: ProAktiv